9.2.2014

Venehaaveilua


Kaikki kuvat ovat kännykkäräpsyjä, pahoittelen!
Kävimme koko perheen voimin venemessuilla haaveilemassa; osa kohteista oli sellaisia "jos joskus voitamme lotossa" -tyylisiä, ja osa taas vähän realistisemmalla tasolla. Tässä oikealla muutama sisäkuva sellaisesta "ehkä vielä joskus" -Grandezza 39:stä - hienompi keittiö ja kylppäri/wc kuin meillä kotona!

Meillä on tällä hetkellä n.9-metrinen (28,5-jalkainen) moottorivene, enkä ihan rehellisesti ihan vielä sen suurempaa haluaisikaan, koska mitä suurempi vene, sen haastavampaa sen käsittely tietysti on, ja koska meidän pieni perhe mahtuu nykyiseen purkkiin ihan hyvin, harjoittelen mielelläni vielä ainakin pari kesää sillä.

Edit (ettei jäisi vääriä mielikuvia: Grandezza 33 voisi olla seuraava upgrade, tuo 39 on tosi kaukainen haave!) Ja kuvat siis nimenomaan 39:stä. Tämä ero ei varmaan ole kovin monelle kauhean merkityksellinen, mutta jos nyt sattuisi olemaan asiaan perehtynyt, on noiden mallien välillä muutama sata tuhatta euroa....)

Veneilyvaatteita ja muuta varustetta oli tarjolla kiitettävän paljon, mutta valitettavasti me eksyimme sille osastolle vasta kierreltyämme jo pari tuntia veneitä, ja olimme ihan liian puhki ostaaksemme mitään (varmaan ihan hyvä niin!). Tässä uusi tuttavuus Quba & Co.; tykkäsin sekä tyylistä että laadusta, joten toivottavasti näitä myydään jossakin ensi kesän reitille osuvista vierasvenesatamista :-)




Melkein ostin tuon alavasemmalla näkyvän t-paidan...
Tässä taas Sailbagsin käytettyistä purjeista tehtyjä kasseja. Tarjolla oli myös mm. läppärilaukkuja ja putkikasseja - näiden kestävyydestä voi olla ihan varma, sillä purjekangas on varsin stydiä.



Uutta venettä ei siis nyt tullut hankittua, mutta sain varsin kelvon lohdutuspalkinnon: Hook & Moorin ihmevempaimen (=venehaan), jolla saa "etänä" pujotettua köyden lenkistä läpi. En vieläkään ihan tajua, miten se tehdään, mutta kokeilin jo kotona koiran taluttimella ja kyllä se vain toimii!
(video täällä, jos joku sattuisi kiinnostumaan)


Varren saa venytettyä 2-metriseksi, joten toivon tämän helpottavan poijuun kiinnittäytymistä huomattavasti; poijukoukkuhan on vain n. metrinen, eli kipparin pitää osua aina hyvin lähelle tai perämiehen olla hyvin ulottuvaista sorttia (mitä en todellakaan ole)...Toki keksillä voi napata poijun ensin kiinni ja sitten vasta laittaa poijukoukun, mutta siinäkin on oma säätönsä. Näin tällaisen Hook& Moor -venehaan viime kesänä ihan livetilanteessa ja ihastelin kovasti sen kätevyttä - nyt oli siis hyvin helppo tehdä ostopäätös! En kyllä ole ihan varma, oliko 125€ messuhinta oikeasti kovinkaan hyvä tarjous, mutta onpahan nyt hankittuna heti ekalle venereissulle lähtiessämme (joo joo, vasta ehkä toukokuussa, mutta eihän siihen ole kuin muutama hassu kuukausi!).

Onko muuten teidän lukijoiden joukossa muita veneilijöitä? Jos vielä sattuisit pitämään veneilyaiheista blogia, olisin erityisen kiinnostunut, sillä olen itse vielä ihan täysi noviisi - tosin garderoobini raitapaitojen lukumäärän perusteella voisi kuvitella ihan muuta ;-D

Hyvää sunnuntaita teille, minä lähden nyt joogaan!

7 kommenttia:

  1. Onpas kätevä tuo koukku!

    Nyt tuli into lähteä tuonne messuille! Harmi, että menee torstaina jo noin aikaisin kiinni. Muuten olisin kentältä sinne suoraan suunnistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas harmi, ettet pääse, sillä siellä kyllä riitti ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Ja kesällä täytyy päästä kokeilemaan SUPia (Stand Up Paddling)!

      Poista
  2. Jassuhan SUPpaili viime kesänä. Tuossa meidän torin rannassakin on vuokraamo, mutta vielä en ole laudalle hypännyt. Ensi kesänä kait...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muistelinkin, ja se kuulosti hänenkin kertomanaan tosi hauskalta hommalta! Hangossa voi ainakin joogata ja SUPata, joten lobbaan ensi kesänä sen puolesta, että viettäisimme juuri siellä useamman päivän (kaiken muun ylensyönnin jälkeen) :-D

      Poista
  3. Heh, me oltiin miehen kanssa eilen iltapäivällä tuolla. Oi miten ihania veneitä siellä oli, mutta todellakin tavoittamattomissa.
    Ollaan mietitty venettä jo pari vuotta (tai mies on), mutta tarkoitus on kyllä hommata joku cruisailumalli. Täällä sisävesillä meillä ei ole tarvetta yöpymiselle. Joku esim. kuusimetrinen daycruiseri voisi olla mietinnän alla. Mutta katsellaan. Kuume kyllä nousee koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Day cruiserit on tosi kivoja, ja varmasti erinomaisia juuri sellaisiin päiväretkiin - kyllähän niissä yöpyykin hätätilassa (ainakin yhden yön).

      Veneily on hauskaa hommaa, itsekin vähän ihmettelin, miten kovasti siihen hurahdin. Etukäteen en nimittäin ollut yhtään varma, onko se ollenkaan mun juttuni, joten vähän riskillä mentiin :-)

      Poista
  4. Onpa olleet mukavat messut, kyllä tuollaisella aluksella kelpaisi kruisailla ja pukeutua noihin kauneusiin neuleisiin :)

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...